Mopperace
Mopperace 2011
Detta år blev ett något annorlunda mopperace. Det berodde på att Lasse Karlsoon hade anslutit och han hade idéer om andra ffärdvägar än de vi hade åkt tidigare år.

Bild1 Samling vid starten med lite beundrande resonemang om de olika fordonen.

Bild2 I år var det fler mopeder än tidigare vilket gladde alla.

Bild4 Weisners moppe verkade vara den yngsta. Kanske beroende på att det var sonens.

Bild5 Ann hade även i år sin trotjänare "raketarslet".

Bild5 Själv åkte jag på min nyanskaffade monarscooter. Det skulle visa sig att det är chansartat att bara åka iväg på en moped som har stått oanvänd i många år. Som tur var så hade Weisner snöre med sig så vi kunde ordna med transporten.

Bild5 Lasse Karlsson kom med sin Husqvarna.

Bild5 Hilding åkte på sin patinerade Zundapp. Den var ypperlig för Lasses bana skulle det visa sig.

Bild5 Och så bar det iväg. ja, ibland iallafall. Men det löser sig alltid om man bara har ett snöre! Lasse Karlsson förelog en ny runda som vi antog och den gick på vägar och stigar som ingen annan än Lasse kände till. Det blev en rolig och annorlunda utflykt som alla uppskattade.
Tack Lasse!.

Bild5 Vi kom att passera Högmo och där stannade vi för att fotografera Kalle Johanssons barndomshem. Kalle kunde inte delta i år då han numera bor i Australien. Kalle, detta är vår hälsning till dig och Sue!

Racet kördes efter Lasses banläggning. Eller rättare sagt vi åkte efter Lasse för han var den enda som hittade. Färden gick över övningsfältet via Torrberga vidare mot Ånväga. Därifrån på småstigar till Högmo i Slättbacka. Fortsatte vidare via småvägar över Hässelkulla till Harvestad. Vi åkte sedan bredvid golbanan på en spång över stångån och slutade i Slattefors hos Christer Weisner.
© 2014 Sören Lindhe